25.05.2024
Eivind Vullum (m/Jerzy Maczynski & Nicolas Stocker)
lørdag 25. mai 2024 -
Dunk
Dørene åpner:
17:00
Slutt:
01:00
Billettpris:
200
Konsert
elektronika
ambient
alternative

Eivind Vullum er en norsk musiker, lyddesigner og DJ med bakgrunn fra den elektroniske musikkscenen i Oslo, som ene halvdelen av hardwaretechno-duoen Bloksberg og gjennom hans tidligere faste klubbkonsept Klubb Kadabra på Blå.

Hans debut-soloalbum «Ohms Love» ble utgitt på HMD Records våren 2022. Albumet består av syv små, meditative og harmoniske lydverk som befinner seg i grenseland mellom new age music og ambient. Det er både maksimalistisk og minimalistisk og ble lagt merke til av bl.a Morgenbladets anmelder Ida Messel: «...Den langsomme, drøye akkordloopen gjør at hver frekvens blir helt klar og nesten synlig, og at lyden får en ny mening for hver runde den passerer...» «...et album som stiller seg opp som et alternativ – et som peker i motsatt retning av tendensen til et stadig kortere oppmerksomhetsspenn i kulturen...».

Det siste året har Vullum spilt mye live i trioformat med den polske saksofonisten Jerzy Maczynski (UHF, Polish Jazz) og den sveitsiske trommeslageren Nicolas Stocker (Nik Bärtsch ‘Mobile’, Maarja Nuut). De tre har (ofte i samarbeid med visuell kunstner Katarzyna Debska) spilt på steder som Avant Art Festival (Wroclaw, PL), Sauna Studio, Klub Spatif (Warszawa) og Blå, Kafé Hærverk her hjemme. I november i fjor spilte de inn et nytt album sammen i Studio Paradiso, dette materialet vil bli utgitt senere i år.

Samarbeidet med Maczynski og Stocker har dratt Vullums komposisjoner i en mer rytmisk, improvisert og eksperimentell retning, med elementer fra frijazz, drone og harmonisk ambient. Konserten på DUNK vil være en gyllen anledning til å høre nytt materiale live for første gang i hovedstaden.