06.08.2024
ØYA: KLUBBDAGEN 2024 // GOLDIE
tirsdag 6. august 2024 -
Goldie
Dørene åpner:
17:00
Slutt:
23:00
Aldersgrense:
20 +
Billettpris:
220
Konsert
indie
rock
concert

Klubbdagen 6. august er åpningen av Øyafestivalen 2024 og den beste kickstarten får du på Goldie! Vi har blandet opp følgende fruktsalat til deg og dine:

20.00: Truck Rurâl 21.15: Stian A Kollektiv 22.00: Delish 23.00: Utlandet

20:00 | TRUCK RUR L

En lite kjent suksessoppskrift på et band er å møtes og så et frø på et av Norsk Jazzforums jazzseminar på Toneheim, for så å la det marinere i en slags improvisasjonskukong i 25 år før det går fra en grønn jazzlarve til å slå ut vingene i full impro-blues-folk-blomst. Snakk om klassereise. Vi snakker åpenbart om Håvard Skaset på akustisk gitar og Ståle Liavik Solberg på trommer som nå er å spotte under navnet Truck Rurâl.

Både improvisasjon, blues og folk er nevnt her allerede, så det er ikke en typisk jazz-pakke du får servert her. Vi skal ikke gå så langt å si at de finner opp en ny form for dynamitt her heller, men det både lukter og høres ut som en kruttpakke! Alfred Nobel Go Home.

21:15 | STIAN A KOLLEKTIV Indierock kan være så mangt. Alt for mye egentlig når vi tenker oss om. Hva er egentlig Indierock? Og finnes det i det hele tatt lengre? Vi er ikke helt sikre selv, men Stian A her, han mener selv at det er helt greit å kalle musikken hans for Indierock. Og eksperimentell. Og Jazz. Og prog kanskje? Ja, sant. Nå har vi det gående. UANSETT. I dette lille kollektivet som Stian A har kokt opp så møter vi musikere fra alle de nevnte sjangrene. Du har sikkert hørt om - og nikker anerkjennende til - band som Pom Poko, Mall Girl, WIZRD og Harald Lassens Balans. Det er noe vi her på bruket uten skam ville omtalt som en supergruppe. Banna bein. Stian A Kollektiv er kort og veldig lite enkelt forklart musikk som låner fra et bredt utvalg sjangere, forankret i snodige komposisjoner som vrir rundt på konvensjonelle forløp, med tankespinn på dialekt. Snakk om å gjøre det enkelt for seg selv! Du får bare sjekke det ut selv.

22:00 | DELISH Det er så mange store ord i dette tilsendte presseskrivet at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. På engelsk er det også. Var nesten fristet til å bruke Chat GPT på denne her, men vi lar det stå til. Man får jo bare stå i det. Denne jazzgjengen bestående av Johan Lindvall (synth), Magnus Skavhaug Nergaard (bass, elektronikk), Martin Langlie (Åja, han ja!) på trommer og Natali Abrahamsen Garner (vokal, tekst, effekter). Sammen lager de ganske filmatiske greier. Billedlig musikk for de som ønsker at musikken skal gi deg noe. Og det kan vi stille oss bak. Delish bygger opp nydelige lydverdener som er like gavmild som bestemor rundt juletider - det bare gir og gir. Du må ikke skjemmes når du er på Delish-konsert. Det er kake igjen.

23:00 | UTLANDET Når man ser et band med sju medlemmer så er det enkelte ting man kan konstatere umiddelbart. Det aller første er at de gjør ikke dette for pengenes skyld. Nå er det kanskje ikke farlig mange som har beskyldt Utlandet for å være sellouts på noe som helst tidspunkt siden bandet ble til i 2020 heller. En tid der det geografiske området utlandet var utenfor rekkevidde, gjorde man det man kan kunne med det man hadde. Med medlemmer som har vært involvert i band som The Captain & Me, Pow Pow, The Loch Ness Mouse, St. Thomas og I Was A King, har det ikke overraskende tidvis vært et kaleidoskopisk lydbilde som leveres. Men tross et mangslungent konsept, er det ikke det kaoset man kanskje kan frykte. Tvert imot. Et utall inspirasjoner og referanser ble på et tidspunkt for alvor satt i system, og ble etter hvert til et enestående debutalbum, «Grandfather of Yucca»i 2023. Et album som beholdt den perfekte mengden av fjas, bare tilført den nødvendige strukturen et konseptalbum behøver. Hvem kunne gjettet at egenskapene til yuccapalmen skulle føre til en av de lekreste debutplatene de siste årene? Albumet etablerte også Utlandet som et friskt pust, og et band helt uten bånd til tidsånd og trender. Utlandet er en fest av et band og du er herved invitert til det musikalske lauget