04.05.2024
HAUST + Nithe + Accelerator + Villjuvet + DJ Emotional Cowboy Goldie
lørdag 4. mai 2024
Dørene åpner:
17:00
Slutt:
21:00
Aldersgrense:
20 +
Billettpris:
275
Konsert
concert
rock
metal

HAUST

  • Nithe + Accelerator + Villjuvet
  • DJ Emotional Cowboy

Haust er endelig tilbake med sin originalbesetning og slipper sitt femte studioalbum i april. Det blir nærmest en billedliggjøring av låta White Trash Extravaganza (2008), når det inviteres til et selvdestruktivt renselsesrituale av en releasefest i kjelleren på ekstravagante Goldie, 4. mai. Dette blir bandets eneste klubbkonsert i 2024.

Haust startet i Notodden i 2001 og redefinerte sjangergrensene mellom punk og black metal med debutskiva Ride The Relapse (2008), som var det aller første albumet utgitt på Tigers plateselskap Fysisk Format. Utgivelsen inspirerte en hel generasjon med band, blant annet Kvelertak. Medlemmer fra Haust har også vært sentrale i band som Outer Limit Lotus og multi-Spellemannvinnerene Okkultokrati. Gitarist Ruben Willems produsentegenskaper har satt sitt preg på band som Kvelertak, Bokassa, Djevel, Ondt Blod, NAG, SIBIIR og The Good the Bad and The Zugly.

Originalbesetningen gikk ifra hverandre i 2012 og bandet har ikke spilt sammen siden 2018 – før nå. Dead Ringer er første smakebit fra den kommende fullengderen Negative Music, og gjestes av Ivar Nikolaisen fra nettopp nevnte Kvelertak og The Good The Bad and The Zugly.

Haust sin musikk har alltid handlet om negativitet. Ved å blande punkens rungende NEI til samfunnet, med svartmetallens vrangbilde av konform moralisme, oppstod en helt ny type norsk negativ kraft. En negativ kraft akkopagnert av et skittent og skremmende, men likevel fengende lydbilde. Det drivende, hypnotiserende riffet i låtene leder rotteflokken inn i musikken.

NITHE Det nye håpet fra Kristiansand. Death Metal fra den svenske skolen anno 1989

ACCELERATOR Ekstatisk Hardcore Punk med gitarsolos. Med medlemmer fra bl.a Urbanoia, Negativ, Blood Suckers, Problems og Evolve.

VILLJUVET Evil Ambient fra Hauketo.

DJ EMOTIONAL COWBOY Ikke la deg lure av navnet - DJ Amotional Cowboy spiller det beste innen hard musikk.

At noe så grusomt skulle komme ut av Notodden hadde vi alltid trodd.